BESİNLERE YOLCULUK

ALTIN KÜRÜ


Kendinize ve aynanıza zamanı unutturun.
Etkisi klinik çalışmalarla kanıtlanan KOLLAGENX 24 KT 24 karat altın, Nano Gold Teknolojisi ile en zarif biçimiyle karşınızda. Cildin bu ışıltılı gençlik iksiriyle gözlerinize inanamayacaksınız.

1) Ekmek ince dilimlenip kızartılırsa besleyici değeri azalır.

2) Konserve salçalarınızı açtıktan sonra , cam bir kavanoza koyarak serin yerde saklayınız.

3) Yeşil salatalara limon ve sirke eklendikten sonra bekletilirse A ve C vitamini değerleri azalır.

4) Nohut,mercimek ve kurufasulye gibi besinler iyice pişirildiklerinde hem protein değerleri artar hem de sindirimi kolaylaşır.

5) Yoğurdun suyu atılırsa vitamin değeri azalır.

6) Kapakları hafifce dışarı doğru bombelenmiş konserveler kesinlikle alınmamalıdır.

7) Yumurta çok fazla kaynatılır yada çiğ yenirse vitamin değeri azalır.

8) Meyveler kesildikten yada suyu sıkıldıktan sonra bekletilirse vitamin değeri azalır.

9) Mayalandırılmadan yapılan ekmeğin besleyici değeri , mayalanmış ekmekten daha azdır.

10) Pekmez baldan daha besleyici ve fiyatı daha ekonomiktir.

11) Kuru besinlerin nemli ortamlarda saklanması küf oluşumuna neden olur.

12) Soğan kuru,serin ve hava akımı olan yerlerde ,patates ise serin ,kuru fakat hava akımı olmayan yerlerde saklanmalıdır.

13) Kahve içmek istediğinizde cappuccino gibi yağlı süt kullanılarak yapılan kahveler yerine ,filtre kahve tercih ederseniz daha az kalori almış olursunuz.

14) Dışarıda yemek yerken salatalarınızın sossuz olmasına özen gösterin.Çünkü mayonez soslu bir tabak salata yaklaşık 350 kaloridir.

15) Brokoli çok aşırı tüketildiği zaman ciddi gaz problemine yol açabilir.

16) En iyi brokoli pişirme yöntemi, vitamin değerini yitirmemesi açısından kısa süreli haşlamak yada buharda pişirmektir.

17) Brokoli , çok miktarda kalsiyum içerdiği için kemik erimesini önler,ayrıca hücre DNA sına zarar veren serbest radikalleri zararsız hale getirir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

18) Bol miktarda potasyum,demir,A ve B vitamini içeren üzüm yüksek tansiyonu düşürür,kan yapar,ülser ve gastrit romatizma gibi rahatsızlıklara iyi gelir,böbreklerdeki kum ve taşın düşmesine yardımcı olur ve kalbi kuvvetlendirir.

19) Kara üzüm suyu kırmızı şarap gibi kalp için koruyucu etkiye sahiptir.

20) Üzüm çekirdeği çok güçlü bir antioksidandır.

21) Menapoz ve andropoz dönemlerinde doğru beslenmiyor,spor yapmıyor ve uykunuza dikkat etmiyorsanız yapılacak botoks ve cerrahi uygulamalar bile yeterince etkili oılmayacaktır.

22) Zeytinyağı 15 – 18 derecede karanlık bir ortamda ve şişede saklanmalıdır.

23) Düzenli yürüyüş yaptığınız zaman artan mutluluk hormonu yeme ataklarınızı önleyerek kilo vermenize yardımcı olur.

24) Bedem içinde bulunan kalsiyum,demir,potasyum,çinko ,magnezyum ve A,B,C,E vitaminleri sayesinde kolesterolü düşürür,kan şekeri seviyesini ayarlar ve hem zihinsel hem de bedensel yorgunluğu giderir.

25) Muz, kan basıncının düşürülmesini ve içindeki potasyum ve sodyum ile hücre ve kas gelişimini sağlar.Ayrıca alerji tedavilerine destek olur ve vücudun su dengesini ayarlar.

26) Havuç, kan yapıcı,ishal giderici,peklik önleyici karaciğeri kuvvetlendirici bir besindir.

27) Ton balığı A,B,D,E ve K vitaminleri ve selenyum,kalsiyum,demir,fosfor,içerikleri ile yüksek tansiyon ve şiddetli migren ağrılarına iyi gelir.

28) Mandalina yoğun miktarda içerdiği C vitamini ile kansere yakalanma riskini azaltır ,ayrıca hastalıklara karşı vücut direncini arttırır.

29) Ceviz damar koruyucu, cildi temizleyici,ishal kesici ve kan dolaşımını önleyici etkiye sahiptir.

30) Nar suyu, C ve E vitamini potasyum ,magnezyum içerir ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar , vücudu toksinlerden arındırır.

31) Bir bardak nar suyunun antioksidan özelliği , 10 bardak yeşil çay ve 2 kadeh kırmızı şarap ile aynı seviyededir.

32) Vişne suyu, A vitamini ve potasyum içerir . Ateş düşürür ,susuzluğu giderir,mide ve karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar.

33) Elma suyu, B3 ve E vitamini , pektin ve potasyum içerir.
Kan şekerini kontrol altında tutar , baş ağrısına iyi gelir,kolesterolü düşürür.

34) Portakal suyu B ve C vitaminleri fosfor ,potasyum içerir ve bir bardak portakal suyu günlük C vitamini ihtiyacının % 50 sini karşılar.Antioksidan özelliği ile kalbi korur.Tansiyonun dengelenmesini sağlar,hazmı kolaylaştırır.

35) Tam tahıllı , kepekli makarnalar B12 , B6 ,çinko ve folik açısından çok zengindirler ve peynir ve yağlı soslarla tüketmediğiniz sürece çok fazla kilo yapıcı etkisi yoktur.

36) Son dönemde yapılan bilimsel çalışmalar D vitamininin kanserden koruyucu çok önemli bir destek olduğunu göstermektedir. D vitamini ayrıca kalp krizi , kalp yetmezliği ve beyin kanaması risklerini de azaltmaktadır.Vücudumuda D vitamini üretiminin harekete geçmesi için cildin güneşle temas etmesi gerekmektedir.Süt ve süt ürünlerinin , ayrıca balığın zengin birer D vitamini deposu olduğunu bilmekte fayda vardır.

37) Hipoglisemi problemi olan kişilerin kilo vermesi daha zordur ve bu kişilerde öncelikle kan şekerinin düşmesi olarak ifade edilen hipoglisemiye neden olan durumun ele alınması gerekmektedir.

38) 30 gr ayçiçeği çekirdeği günlük E vitamini ihtiyacınızın tamamını , magnezyum ,selenyum ve folik asit ihtiyacınızın 1/ 4 ünü karşılamaktadır. Dolayısı ile beslenmemizde ayçiçeği çekirdeğinden faydalanmayı unutmamak gerekmektedir.

39) Alkol , sigara ve güneşe maruz kalınması gözaltı morluklarının artmasına neden almaktadır. Gözaltı morluklarının diğer sebepleri cildimizin genetik yapısı , göz çevresindeki damarların yüzeye çok yakın olmaları , stres , yorgunluk ve uykusuzluktur.

40) Diyet programlarını uygularken yememiz gereken salatalar sağlıklı olmak , gereken vitamini almak , sindirim ve bağırsak faaliyetlerini düzenlemek ve antioksidan alabilmek açısından çok önemlidir.

41) Sağlıklı ve istikrarlı bir şekilde kilo vermek için günlik harcadığınız enerji miktarı üzerinden ortalama 500 – 1000 kalorilik kısıtlama yapmalısınız.

Örneğin : Günlük harcadığınız enerji 1800 kalori ise , uygulayacağınız diyet 1200 – 1300 kalorilik olmalıdır ki siz haftada 500 gr verebilesiniz.

42) Tatlandırıcı tüketiminizin günde 5 – 6 yı geçmemesine dikkat edin.

43) Kırmızı ve sarı dolmalık biber , portakal , greyfurt , havuç , kayısı , şeftali ,karpuz ve kavun damar yapınıza ve kanserden korunmanıza yardımcı olacak karotenoid deposudur. Beslenmenizde bu gıdalara mutlaka bolca yer verin.

44) Kahve , çikolata, mayalı ürünler , konserve ürünler , kızarmış yiyecekler , baharatlı yiyecekler , alkol migren ataklarınbı tetikleyebiliyor. Bunun yanısıra , zencefil çayının migren ağrılarına iyi geldiği biliniyor.

Detaylı Bilgi İçin 0212 284 83 24 Nolu Telefondan Bizimle İrtibata Geçiniz.